Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

savršene su

Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju

Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru

Objavljeno:

Tokom posta potrebno je malo bolje se organizovati ako ne želite da vam gotovo svaki obrok bude iz pekare. Najbolje je kada na vreme osmislite i pripremite obroke, ali ako nemate mnogo vremena ne očajavajte.

Postoji veliki broj posnih recepata koji su spremni brzo, a među njima su i kiflice koje mogu da stanu ruku pod ruku sa onim u koje stavljate jaja, puter, mleko.

Evo kako da napravite najlepše posne kiflice u kojima možete da uživate danima.

Sastojci:

polovina pakovanja svežeg kvasca

350 ml tople vode

1 kašičica šećera

5 kašika ulja

oko 550 g brašna

1 kašičica soli

Za premazivanje:

1 kašika brašna

4 kašike vode

malo soli

susam po zelji

malo ulja

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Priprema:

Kvasac stavite u toplu vodu i dodajte šećer kako bi se aktivirao. Kada se uspenuša dodajte ulje, brašno, so i umesite glatko testo. Odozgo premažite uljem i ostavite da naraste oko pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa podelite na 10-12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Razvucite prvo prstima, pa oklagijom i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom.

Pomešajte brašno, so i vodu, pa premažite kifle. Pospite susamom. Pokrijte i ostavite još 10-15 minuta. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Vruće kifle premažite uljem ili otopljenim margarinom.

Bonus video:

03:27

MARIJA VICKOVIĆ I MIRKA VASILJEVIĆ U TAKMIČENJU KIFLICA! Kuvar je odredio pobednicu, A VODITELJKA NIJE BILA ZADOVOLJNA IZBOROM! [unpublished]

(Espreso/glossy/TM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.